Με Αποψη

Σουβλάκι ή καλαμάκι; Ποιες είναι οι διαφορές

30 Ιουνίου 2020
Σουβλάκι ή καλαμάκι;

Πώς το λέτε εσείς εδώ, γιατί μπερδεύω πως το λέμε εμείς εκεί. Από τη μία το σουβλάκι, από την άλλη το καλαμάκι, κι εσύ στη μέση. Το δίλημμα είναι δίλημμα. Aλλά, δεν είναι αυτό  το θέμα. Το θέμα είναι να το παραγγείλεις και να το φας γιατί ναι, είναι η εθνική μας λιχουδιά!

 

Καλαμάκι Vs Σουβλάκι

Σούπερ ντούπερ, με πλούσιο  «εσωτερικό κόσμο», το σουβλάκι , ζουμερό αλλά πιο fit το καλαμάκι. Κάθε ένα έχει τη νοστιμιά του. Ας κάνουμε ένα crash test κι ας κερδίσει το…νοστιμότερο και  καταλληλότερο για τον καθένα. Δεν είναι μόνο η γεύση ή οι θερμίδες. Είναι και τι τύπος είσαι. Tα θες mix ή απλά, λιτά και διαχωρισμένα;

Aν είσαι του «δόγματος» όλοι οι καλοί χωράνε, τότε πας κατευθείαν για τυλιχτό ή πίτα γύρο ή σουβλάκι. Σας κάλυψα όλους; Γιατί είναι «κόλαση» το να έχεις σε μια μπουκιά τόσες πολλές γεύσεις. Κρεατάκι, τζατζικάκι, ντοματούλα, κρεμμυδάκι ζυμαράκι ή ό,τι άλλο. Βέβαια, αν είσαι γυναίκα και φοράς κραγιόν, τότε το ξεχνάς.

Τυλιχτό σουβλάκι - Delivery.gr

 

Αν δεν θες να λερωθείς, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, κι αν αγχώνεσαι με όλα αυτά και πώς θα τα βγάλεις πέρα, τότε άστο καλύτερα.

Για σένα το καλαμάκι, είναι μονόδρομος. Κι αν είναι καλό, ναι βάζει κάτω το σουβλάκι, ή τυλιχτό , ή πιτόγυρο. (Ούτε κατάδικος με τόσα ονόματα).  

Καλαμάκι-σουβλάκι-delivery.gr

 

Από την άλλη είναι και ο παράγοντας θερμίδες. Αν θες six pack, ή σκέφτεσαι ότι θα βγεις στην παραλία, τότε πας στο άνευ.

Το καλαμάκι, όχι αυτό το πλαστικό που πίνουμε τον καφέ, (ακούτε Θεσσαλονικείς και Πελοποννήσιοι) έχει λιγότερες θερμίδες. Αρκεί να μην το συνοδεύσεις με δυο μερίδες πατάτες και μισό κιλό ψωμί. Το αγαπημένο δε του διαιτολόγου σου (σε ό,τι αφορά εσένα πάντα) είναι το καλαμάκι κοτόπουλο. 

To  καλαμάκι χοιρινό έχει γύρω στις 180 θερμίδες, το καλαμάκι κοτόπουλο περίπου 130. Το σουβλάκι χοιρινό όμως (ή πίτα για να συνεννοηθούμε και με αυτούς κάτω από τ΄αυλάκι), έχει περίπου 820 θερμίδες με το καλαμάκι χοιρινό και 870, αν μιλάμε για γύρο.

Αλλά έχεις πάντα επιλογές να το κάνεις πιο διαιτητικό. Δεν βάζεις πατάτες, η βάζεις ελάχιστες και δεν λαδώνεις το ζυμαράκι. 

Η απόφαση είναι δική σου και το delivery.gr έτοιμο να ικανοποιήσει τις ορέξεις σου.  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply