Με Αποψη

Food facts : 9+1 Burger Facts

10 Ιουνίου 2020

Τα Burgers θεωρoύνται ότι είναι ένα πεντανόστιμο γεύμα για όλους! Δες 9+1 ενδιαφέροντα γεγονότα για burgers και βρες πόσα από αυτά τα γεγονότα γνωρίζεις.

 

1. Το «Burger» είναι στην πραγματικότητα ένα κομμένο όνομα.

Το πραγματικό όνομα είναι το Hamburger. Το όνομα Hamburger προήλθε από τις μπριζόλες Αμβούργου που εισήχθησαν στις ΗΠΑ από γερμανούς μετανάστες.

2. Μόνο στην Αμερική

Kαταναλώνονται 50 δισεκατομμύρια μπιφτέκια σε ένα μόνο χρόνο! Αυτό είναι ένα το μεγαλύτερο ποσό κατανάλωσης σε όλο τον κόσμο!

3. Πόσο είναι το μεγαλύτερο hamburger;

Λοιπόν, ήταν τεράστιο. Το 1982, 10.000 άτομα ήρθαν να δοκιμάσουν το μεγαλύτερο χάμπουργκερ που φτιάχτηκε ποτέ. Ακόμα κι αν ήταν απλά για ένα δάγκωμα. Το μπιφτέκι ζύγιζε το καταπληκτικό νούμερο των 268.64 κιλών.

4. Ο δρόμος του hamburger

Εάν όλα τα hamburger  που τρώγονται από τους Αμερικανούς σε ένα χρόνο είναι διατεταγμένα σε ευθεία γραμμή, θα καλύψουν  τη Γη μας 32 φορές ή περισσότερο!

perfect burger

5. Το πρώτο μαγαζί

Το 1921 άνοιξε το πρώτο εστιατόριο γρήγορου φαγητού το οποίο πουλούσε hamburger για μόλις 5 λεπτά!

6. Πόσα σάντουιτς;

Το 60% των σάντουιτς που πωλούνται παγκοσμίως είναι πραγματικά hamburger.

7. Το πιο ακριβό burger

Ένα από τα πιο ακριβά burger που πωλήθηκε ποτέ ήταν το FleurBurger5000. Αυτό ήταν φτιαγμένο από μαύρες τρούφες, φουά γκρα και βοδινό κρόμ. Το μπιφτέκι σερβίρονταν  μαζί με το Chateau Petrus, μπουκάλι του 1990. Πωλήθηκε στο Fleur de Lys του Λας Βέγκας. Μπορείς να μαντέψεις την τιμή; Ήταν  5.000 δολάρια , εκπληκτικό αν φανταστεί κανείς ότι ήταν  ένα μόνο burger.

8. Το σάντουιτς της Ελευθερίας

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τα χάμπουργκερ ήταν εξαιρετικά δημοφιλή – η γερμανική τους προέλευση όμως όχι και τόσο. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπάθησε να μετονομάσει  το χάμπουργκερ ως το «Liberty Sandwich». Δυστυχώς, η προσπάθεια να μετονομάσουν τις γαλλικές πατάτες ως «Freedom Fries» το οποίο συνέβη μετά από δεκαετίες απέτυχε.

9. Τι θα διαλέξεις;

Mια αλυσίδα εστιατορίων με έδρα το Τέξας, είναι γνωστή για τις  επιλογές κρέατος σε μπιφτέκι όπως καγκουρό, κάστορα, λάμα και πολλά άλλα.

10. » Έφαγε» και το ρεκόρ

Η Sonya Thomas κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ τρώγωντας το Big Daddy Cheeseburger το οποίο ζυγίζει 4 κιλά σε μόλις 27 λεπτά.

 

Εσύ το burger σου το παράγγειλες ;

 

Πηγές:

https://factslegend.org/20-facts- burgers/

https://www.msn.com/en-us/foodanddrink/foodnews/25- amazing-facts- about-burgers/ss-BBjBWiQ

https://justfunfacts.com/interesting-facts- about-burgers/

https://beef2live.com/story-fun- facts-hamburgers- 0-111767

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply