Uncategorized, Με Αποψη

Ο καλυτερος τροπος να φατε τα ζυμαρικα που περισσεψαν απο χθες!

29 Ιανουαρίου 2016

 

Παραγγείλατε ζυμαρικά από το www.delivery.gr αλλά σκάσατε πριν τελειώσετε το πιάτο σας; Μην τα πετάξετε! Σας προτείνουμε μία φανταστική συνταγή για τα leftovers ζυμαρικά σας!Ο καλύτερος τρόπος να φάτε τα ζυμαρικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο από το χθεσινοβραδινό δείπνο είναι να τα μεταμορφώσετε σε πεντανόστιμες τηγανίτες για το πρωινό ή ως ορεκτικό για το μεσημεριανό γεύμα.

minions_amazed

 

 

 

 

 

Η συνταγή αυτή είναι πάρα πολύ απλή, καθώς γίνεται μέσα σε 15 λεπτά και με λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Υλικά:

  • 3 φλυτζάνια κρύα ζυμαρικά που έχουν περισσέψει από το γεύμα (ανακατεμένα με τη σάλτσα τους)
  • 2 αβγά
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • μισό φλυτζάνι τριμμένο τυρί (ό,τι είδος έχετε στο ψυγείο)
  •  αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Πώς θα φτιάξετε τις τηγανίτες:

  1. Κόψτε τα ζυμαρικά σε μικρότερα κομμάτια. Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μπωλ και να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι ή ψαλίδι
  2. Προσθέστε τα αβγά, την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε
  3. Πάρτε με το χέρι σας μια μικρή ποσότητα, φτιάξτε μία μπάλα και κάντε την επίπεδη για να κολλήσουν καλύτερα μεταξύ τους τα υλικά. Συνεχίστε και με το υπόλοιπο μείγμα
  4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία
  5. Βάλτε όσες μπάλες από το μείγμα χωράνε στο τηγάνι. Τηγανίστε τη μία πλευρά για 2 λεπτά (ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα καφέ χρώμα). Στη συνέχεια, γυρίστε τις από την άλλη πλευρά και τηγανίστε για 1 με 1,5 λεπτό.
  6. Οι τηγανίτες ζυμαρικών είναι έτοιμες! Μπορείτε να τις σερβίρετε με μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα για πιο πλούσια γεύση.

Leftover-Pasta-Spaghetti-Fritters-11

Tips:

  • Η συνταγή πετυχαίνει καλύτερα με ζυμαρικά που έχουν μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ, αφού έτσι κολλάνε καλύτερα μεταξύ τους για τις τηγανίτες. Αν όμως θέλετε ανυπομονείτε να δοκιμάσετε τη νέα συνταγή και θέλετε να τα φτιάξετε με ζυμαρικά που μόλις φτιάξατε, αυξήστε την ποσότητα αβγού κατά ένα αβγό για κάθε φλυτζάνι ζυμαρικών και προσθέστε τουλάχιστον 50% περισσότερη τριμμένη φρυγανιά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μείγμα οποιοδήποτε τυρί λιώνει. Αν όμως έχετε μόνο παρμεζάνα, μειώστε την ποσότητα σε 1/3 φλυτζανιού, καθώς είναι πιο αλμυρό από τα υπόλοιπα τυριά.
  • Μπορείτε εύκολα να καταψύξετε τις τηγανίτες και να τις ξεπαγώσετε σε έναν φούρνο όταν θελήσετε να τις φάτε.

 

Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

 

 

Δείτε στο επόμενο άρθρο…

Οδηγός επιβίωσης με κομμάτια pizza που σας περίσσεψαν!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply