Με Αποψη

Εμεινε Πιτσα; 3 Tips Που Θα Σου Τιναξουν Τα Μυαλα!

2 Φεβρουαρίου 2016

Παραγγέλνεις πίτσα από το Delivery.gr. Τρως μέχρι να σιχαθείς τον εαυτό σου. Κοιτάς το κουτί και βλέπεις 3 κομμάτια να περισσεύουν. Βάζεις το κουτί στο ψυγείο και την επόμενη μέρα, απλά το πετάς στα σκουπίδια!

Πόσες φορές σου έχει συμβεί; Εμένα αρκετές, ώστε να πώ “This ends here” με δραματικό τρόπο στον καθρέπτη.

Όπως και να έχει, έψαξα, βρήκα και σου παρουσιάζω τους 3 καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσεις την περισσευούμενη πίτσα σου!

Σαλάτα με pizza κρουτόνς

Θα ξεκινήσω με κάτι υγειηνό. Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε σαλάτα θέλεις, αρκεί να ταιριάζει με κρουτόν (αν και αμφιβάλλω τα μέλη του ΚΙ.Χ.Ε. να νοιάζονταν για κάτι τέτοιο!).

Italian_Panzanella

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Αφαιρείς την κόρα από την πίτσα.
  3. Κόβεις την κόρα σε κομματάκια και τα βουτάς σε λίγο ελαιόλαδο.
  4. Βάζεις τα κομμάτια σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνεις για περίπου 10’.
  5. Ετοίμασε την σαλάτα σου, και πρόσθεσε τα κρουτόνς!

Pizza Panini

Θα αναρωτίεσαι ποια η διαφορά μεταξύ του σάντουιτς και του πανίνι. Είναι το ψωμί. Και στην περίπτωση μας, το ψωμί του πανίνι είναι σχεδόν ίδιο με την ζύμη της πίτσας.

panini-969463_960_720

Τα πράγματα και εδώ είναι αρκετά εύκολα:

  1. Βάλε την τοστιέρα σου να κάψει.
  2. Αφαίρεσε την κόρα από τα κομμάτια της πίτσας σου.
  3. Πρόσθεσε πάνω από κάθε κομμάτι, τριμμένη μοτσαρέλα και προσούτο (μπορέις να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε υλικό θέλεις).
  4. Κλείσε τα κομμάτια, ανά 2 μεταξύ τους σαν σάντουιτς.
  5. Άλοιψε λίγο ελαιόλαδο πάνω στο εξωτερικό κάθε σάντουιτς και βάλ’ τα στην τοστιέρα.
  6. Ψήσε για 2-3’, μέχρι να λιώσει το τυρί (ή αλλιώς κασέρι, για τα καρντάσια), και σέρβιρε αμέσως!

Πίτσα ομελέτα

Μια ομελέτα όλοι μπορούμε να την φτάξουμε πάνω-κάτω. Και αφού έχει μείνει και η πίτσα από τα ψες, γιάτι να μην πειραματιστέις και λίγο;

Αυγοταραχή με 7 απλά βήματα:

  1. Ζέστανε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι σου.
  2. Χτύπα τα αυγά, όπως θα έκανες για μία νορμάλ ομελέτα.
  3. Προσθεσε αλατοπίπερο και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
  4. Βγάλε την κόρα από τα κομμάτια της πίτσας (μην την πετάς, κάν’ την κρουτόν!), και κόψε σε κομματάκια ό,τι έμεινε.
  5. Αφού η ομελέτα φουσκώσει, άλοιψε σάλτσα ντομάτας, ρίξε τριμμένο γκούντα(+ μοτσαρέλλα) και τα κομμάτια της πίτσας.
  6. Πάρε το τηγανάκι και βάλ’το κατευθείαν μέσα σε προθερμασμένο φούρνο.
  7. Άφησέ το για ένα δεκάλεπτο στους 180 βαθμούς.


Here you are! Τώρα έχεις 3 καταπληκτικά tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να μη φοβάσαι πια να παραγγείλεις μία πίτσα παραπάνω(για παν ενδεχόμενο). Καλή όρεξη!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply